Kiajánló

Komáromi Pisti

Az ARTISJUS által nyilvántartott, Krúdy Irodalmi, Pro Arte és Radnóti Díjas dalszerző, „A” kategóriás előadóművész, a Magyar Kultúra Lovagja.

Gitározik, zongorázik, énekel, hangja egyedi, lírikus tenor, reneszánsz karakter, romantikus dalokkal.

Énektanára Básthy Anna operaénekes, koncert-korrepetítora Zámbó Jimmy volt. Stúdió-korrepetítora, hangmérnöke a Huszka Jenő díjas Kaszás Péter Sr.

Eddig 162 levédett szerzeménye van, dalai kortalanok, mindenkihez szólnak, szövegei mély mondanivalóval bírnak. Művei hosszú időn át aktuálisak tudnak maradni.

A lírikus poptól a rockon át a táncdalon keresztül az igényes mulatósig változatos a repertoárja. Januártól decemberig minden szintű rendezvényhez van oda illő műve.

Egyedül, háttértáncosokkal, vagy zenekarral lép fel. Előad Valentin-napon, március 15-én, Nők Napján, Anyák Napján, városavatókon, fesztiválokon, Mindenszentek alkalmával, Idősek Napján, templomi karácsonyi műsorokban, művelődési házi előadói esteken, vacsoraesteken, zenés beszélgetéseken. Többször volt önálló estje a Fészek Klubban, a Rátkai Klubban és az Alcatrazban. A Kárpát-Medencén kívül fellépett Irakban a moszuli ostrom kezdete előtti estén, illetve Algériában az új operaházban és Szicíliában is.

Image

Saját szerzeményei mellett készített magyar nyelvű feldolgozásokat is a külföldi szerzők elismerésével. Ezen kívül több, az egyes országokra jellemző dalra írt magyar nyelvű változatot. Ő a szerzője a Búcsú című dalnak, de meg is zenésített verseket pl. Ady Endre: Karácsonyi rege c. vers aláfestő zenéje, Heltai Jenő: A másik, Ady Endre: Az én menyasszonyom, Erdélyi József: Reggel, Gyárfás Endre: Csak tréfa volt Móra Ferenc: Este, Tihanyi-Tóth Kinga: Úgy érdemes élni, Komjátszeghy Gyula: Álomzsák, Amikor egy nő szeret, Amikor egy úr szeret, Illatodban mosolyodat látom, Könnycsepp a párnán, Suttogó szerelem, Veres János: Az én álmom egy oly világ.

Ő írta a Zámbó Jimmy Best of záródalát is. Szerzőként részt vett kabaré-színdarab, közcélú film-klipek zenei munkálataiban.

Három szerzeményében szerepelnek a nemzet színészei: Bodrogi Gyula, Szabó Gyula és Sztankay István. Megírta a Magyar Rendőrség Himnuszát is.

Rendszeresen szerepel a televíziókban: Zenebutik, Muzsika TV, Hatoscsatorna, ES TV.

Pisti jelmondata: 
„Hang legyél, ne visszhang” 

FELLÉP:
Egyedül
60 perc félplayback

Táncosokkal
közösen a DanceNet Táncsport Egyesület versenytáncosaival, akik Nemzetek táncai címmel igény esetén külön egy órás önálló produkciót adnak

Zenekarral
élő 100-120 perces nagyzenekari koncert

Kiemelt videók

További videókat a VIDEÓK menüpontban talál!

Magamról mesélek / videóinterjú

Zámbó Jimmy Komáromi Pistiről, 1999

Ne hátra nézz

Aktuális hírek