Image
KOMÁROMI PISTI
eredeti nevén dr. Komáromi István

Jelmondata: “Hang legyél, ne visszhang!”

Budapesten született dalszerző, előadóművész, Krúdy Irodalmi, Pro Arte és Radnóti Díjas, a Magyar Kultúra Lovagja. Gitározik, zongorázik, énekel, hangja tiszta, lírikus tenor, reneszánsz karakter, romantikus dalokkal. Gyermekkorában énekkaros volt, a középiskolában zenekarban játszott, a munkahelyein a kultúrcsoportokban és kulturális programokon rendszeresen szerepelt. Az Országos Szórakoztató Zenei Központban egyéni táncdalénekesként “A” kategóriás minősítésű szakvizsga bizonyítványt és működési engedélyt kapott. Tagja az ARTISJUS-nak (Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület) és az Előadóművészi Jogvédő Irodának.

Énektanára Básthy Anna operaénekes, koncert-korrepetítora Zámbó Jimmy volt. Stúdió-korrepetítora, hangmérnöke Kaszás Péter Sr. (Huszka Jenő díjas)

0
levédett saját szerzemény
0
kottakiadásban megjelent dal

A művei hosszú időn át aktuálisak tudnak maradni. Egyedül, háttértáncosokkal, vagy zenekarral lép fel. 

Dalai kortalanok, mindenkihez szólnak, szövegei mély mondanivalóval bírnak. A lírikus poptól a rockon át a táncdalon keresztül az igényes mulatósig változatos a repertoárja. Januártól decemberig minden szintű rendezvényhez van oda illő műve, legyen az Valentin nap, Március 15, Nők Napja Anyák napja, Városavató, fesztiválok, Mindenszentek, Idősek Napja, vagy templomi karácsonyi műsor, művelődési házi előadói est, éttermi vacsoraest, zenés beszélgetés. 

Többször volt önálló estje a Fészek Klubban, a Rátkai Klubban és az Alcatrazban. A Kárpát-Medencén kívül fellépett Irakban, a moszuli ostrom kezdete előtti estén, illetve Algériában, az új operaházban is. 

Saját szerzeményei mellett készített magyar nyelvű feldolgozásokat is, a külföldi szerzők elismerésével. Ezen kívül több, az egyes országokra jellemző dalra írt magyar nyelvű változatot. Ő a szerzője a Búcsú című dalnak, de verseket is zenésített meg, többek között Ady Endre: Karácsonyi rege és Az én menyasszonyom című verseit, Heltai Jenő: A másik című szerzeményét, és még számos szerző művének szolgált aláfestő zenével. 

Ő írta a Zámbó Jimmy Best of záródalát is. Szerzőként részt vett kabaré-színdarab, közcélú film-klipek zenei munkálataiban. Három szerzeményében szerepelnek a nemzet színészei: Bodrogi Gyula, Szabó Gyula és Sztankay István. Megírta a Magyar Rendőrség Himnuszát is.

„Ne fogjon senki könnyelműen
A húrok pengetésihez!
Nagy munkát vállal az magára,
Ki most kezébe lantot vesz.
Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
Saját fájdalmad s örömed:
Nincs rád szüksége a világnak,
S azért a szent fát félretedd.”

Petőfi Sándor

Image

Megvásárolható lemezek a www.dalok.hu webáruházban

Videoklipek, interjúk a hivatalos YouTube csatornán

DALOK VÁSÁRLÁSA

Image

Megvásárolható lemezek a www.dalok.hu webáruházban

YouTube csatorna

YouTube csatorna

Videoklipek, interjúk a hivatalos YouTube csatornán